9 Ekim 2011 Pazar

ÇİKOLATALI SUFLE

Roald Dahl'ın kitabından esinlenerek çekilen Charlie'nin Çikolata Fabrikası filmini hatırlarmısınız bilmiyorum. Çikolata severlerin dikkatini çeken bu filmi en az 3 kere izlemişimdir. Johnny Depp'in muhteşem oyunculuğu, filmin verdiği mesajlar ve Willy Wonka çikolataları filmi tekrar tekrar izleme nedenlerimden birkaçıdır.

Willy Wonka çikolatası almak, büyük ödülü kazanmak ve esrarengiz olan o fabrikayı gezmek isterdim bende! İşte çikolata bu hayalleri kurmanızı sağlayacak kadar büyülü birşey!!!

Sizde benim gibi çikolata bir tutkudur benim için diyorsanız işte size gerçek çikolata lezzeti : ÇİKOLATALI SUFLE!!!



Yapımının zor ve karmaşık olduğunu düşünmeyin sakın. Çünkü sufle yapmak hiç de abartıldığı kadar zor değil. Yapmanız gereken sadece kendinize inanmak ve sufleyi yiyeceğiniz anı hayal edip heyecanlanmak...

Öncelikle aşağıdaki malzemeleri temin etmeniz gerekmektedir. Sufle evde yemek yapmayan biriyseniz de deneyebileceğiniz bir tariftir. Yemekten sonra evdekilere yapılan güzel bir süprizdir. Bu yüzden okuldan, dershaneden veya işten dönüyorsanız bir markete uğrayıp aşağıda belirttiğim malzemeleri almanız sufle yapmak için atılmış büyük bir adımdır!

İşte büyülü ana ulaşmak için gerekli olan malzeme listesi:

  • 4 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı un
  • 200 gr tuzsuz tereyağ
Akşam yemeğinden önce hazırlayıp sonrasında fırına verebileceğiniz bir o kadar da pratik bir tariftir.
Sufle yapımı için malzemeler hazırsa yapılacak tekşey kaldı, yapımına başlamak.

Dünyanın en keyifli işlerinden biri ile başlıyoruz; çikolatayı bıçakla ince ince kıymak. Ve sonrasında muhteşem bitter çikolata kokusunun yayılması.

Bir kaba sıcak su konulur ve üzerine başka bir kap yerleştirlir. ( Benmari Yöntemi ) Üstteki kaba ince ince kıydığımız çikolata ve tereyağ konularak; tereyağ ve çikolatanın eriyerek birbirine karışmasını sağlanır.

Tereyağ ve çikolata erirken bizde ayrı bir yerde yumurta ve pudra şekerini çırpıyoruz. Sonrasında unu ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Eriyen tereyağ ve çikolata karışımı hamurumuza eklenir ve karıştırılır. İçleri yağlanmış sufle kaplarına hazırladığımız hamuru paylaştırıyoruz. Suflelerimiz pişmeye hazırdır.

Sufle yaparken dikkat etmemiz gereken noktalardan biride pişirme süresidir. İçinin akışkan olmasını istiyorsanız 12 dakikadan fazla pişirmemeniz gerekmektedir.

Ve mutlu an!!! Sufleler hazır!




Servis için önerebileceğim şeylerin başında; vanilyalı dondurma, pudra şekeri (üzeri için) ve çikolataya çok yakışan bir lezzet olan çırpılmış krema...

Size ve sevdiklerinize afiyet olsun...

Diğer tarifler için : http://www.cafemutfak.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder