Ihlamur genellikle kışın içilen bir bitki çayı olmasına rağmen, hazırlarken kullandığımız mis kokulu çiçeklerini ıhlamur ağacı haziran ayında açar.
Ihlamur hem hasta olmamak için hemde hasta olduğunuzda içebileceğiniz bir bitkidir. Soguk algınlığı, öksürük, bronşit ve ateşli hastalıklarda faydalı olduğu yönünde söylentiler oldukça fazladır. Ihlamur hazırlarken dikkat etmeniz gereken en temel nokta ıhlamuru kaynatmamanız; bunun yerine kaynamış suya atarak bir süre demlemenizdir. Bitkilerin uzun süre kaynatılması sağlayacağı yararları daha aza indirgemektedir.
Ihlamur Tarifi:
- Bir tutam ıhlamur çiçeği
- 1 adet tarçın çubuğu
- 3-4 adet karanfil tanesi
- Yarım limon suyu ve limon
- 1 çay kaşığı çiçek balı
- Kaynamış su
Kaynar suyun içine tüm malzemeler atılır ve yaklaşık 10 dk kadar demlenmeye bırakılır.
Demlendikten sonra süzülür ve bal eklenerek tatlandırılır, afiyettle içilir.
Hasta olmamanız ve ıhlamuru sadece keyifli anlarda içmeniz dileğiyle...
bizim evin kışın en sevilen içeceğidir. hatta gidip yapacağım eline sağlık..
YanıtlaSil