10 Ağustos 2012 Cuma

Pandeli'de Yemek Yemek Başkadır...


Uzun merdivenleri, zeytinyağlı enginarı, hünkar beğendisi, pilakisi ve pandeli tatlılarıyla yemek yemeği keyfe dönüştüren bir mekan Pandeli...1901 yılında Rum kökenli Pandeli Çobanoğlu tarafından kurulan bu mekan Atatürk'ten Kraliçe II. Elizabeth'e kadar bir çok ünlü konuğu ağırlamıştır.

Bulaşıkçılıkla başlamıştır ama yemeğe duyduğu merakla da bugünlere gelmiştir. Ona göre insan merak ettiği herşeyi yapabilir. Mükemmele ulaşana kadar denemiş ve asla vazgeçmemiş. 2 kere dönemin şartları yüzünden bu sevdasından vazgeçse de o dönemin devlet adamları onu tekrardan ikna etmişler ve o günden bu güne hala aynı mekanda Mısır Çarşısının içinde hizmet vermektedir. İlk defa bu yıl iftar menüsüne geçen Pandeli Lokantası sade ve lezzetli yemekleriyle özelliklede son derece kibar çalışanlarıyla benim iftar konusunda da gözde mekanım olmuştur. Binbir çeşidin olduğu, yemeklerin atıldığı bir mekan değil burası; çünkü masaya gelen herşeyi yiyorsunuz. İftar Menüsü aşağıdaki gibidir:

  • Peynir Tabağı,Zeytin Ve Domates
  • Zeytinyağlı Tabağı ( Enginar, Dolma, Patlıcan Salatası)
  • Kuruyemiş ve Hurma
  • Mercimek Çorbası
  • Hünkar Beğendi, Kuzu İncik, Izgara Tabağı,Kuyu Kebabı ( Ana Yemeklerden birini seçiyorsunuz.)
  • Kağıtta Pastırma
  • Pandeli Tatlısı
  • Sınırsız İçecek
Yaşarken yapmanız gereken bir şey "Pandeli'de yemek yemek"

Hikayesini okumak için : pandeli


8 Ağustos 2012 Çarşamba

İftar Menüleri

Ramazan ayında hazırlanan özenli iftar sofraları ve davetlerini çok seviyorum. Bende bu seneki Ramazan ayının iftar açılışını arkadaşlarımı davet ederek yaptım, sonrası kendiliğinden gelmeye başladı tabi.. İftarın geç vakit olması uzun saatler aç kalmak açısından sıkıntı olsada ; güzel sofralar hazırlamak açısından zaman konusunda bir avantaj diye düşünüyorum. Ramazan sofrasına birde tasavvuf müziklerini eklerseniz misafirleriniz dışarıda bir mekanda iftar yapıyormuş gibi hissedecektir.

Masa örtüsü olarak özellikle bordo beyaz kullanmayı tercih ettim. Gümüş çatal bıçak takımı ve yaldızlı yemek takımlarıyla ve osmanlı motifli kaplarla tam bir iftar sofrası konsepti yakalamaya çalıştım. İşte benim 6 kişilik misafirlerim için hazırladığım iftar sofrası ve menüsü:

  1. Domates Çorbası
  2. İftariyelik Tabağı
  3. Peynirli Börek
  4. Fasulye Pilaki
  5. Domates Soslu Patlıcan Kızartması
  6. Humus
  7. Yeşil Zeytin Salatası
  8. Yoğurtlu Bulgur Salatası
  9. Gavurdağı Salatası
  10. Patates Suflesi
  11. Dereotlu Bezelyeli Pilav
  12. Izgara Sebze
  13. Izgara Karışık Et
  14. Bademli Güllaç
  15. Meyveli Parfe